Välkommen

Välkommen

Välkommen till bloggen data-driven. Den skrivs av oss på KlaraPapper och framförallt av Magnus Ramfelt, som är VD. Bakgrunden till bloggen är att de flesta av våra kunder undrar över olika typer av digitala och/eller ”datadrivna” frågeställningar.

Vad är det då att vara ”datadriven”? Det som vi menar att man använder data i processen för att fatta beslut. Det betyder inte att man utesluter människor ur beslutsfattandet. Du som läser detta bör också reflektera över vad det innebär om man inte använder data i sina beslut. Vad är man då? Vi brukar kalla detta att man är driven av hörsägen, dvs ”hörsägensdriven”.

Då varför just fokus på ”datadriven”? Varför inte digitalisering, automatisering, robotisering, rapportering eller något annat begrepp som används mer. Det finns ett par anledningar.

  1. Att ta fram och använda data för bättre beslut är den viktigaste delen i digitaliseringsresan. Det finns såklart undantag till detta, men generellt sätt så är det oerhört värdefullt att kunna fatta bättre beslut snabbare, och det är vad en datadriven approach leder till.
  2. Att förbättra sitt datadrivna arbete i ett företag handlar ofta om att ”gräva där man står”. Man kan med förhållandevis små resurser komma ganska långt. Man behöver inte installera ett stort, dyrt affärssystem för att få ut kritiska nyckeltal, man behöver inte installera ett stort HR system för att få koll på sjukkostnader, kompetenser eller hur vi jobbar med vår medarbetaromsättning.

Tack för att ni har kommit hit och läser. Var gärna med på resan och kommentera och ställ frågor kring det som skrivs. Ni kan hitta Magnus på LinkedIn eller kommentera här direkt i bloggen.

Kommentarer är stängda.